Op zoek naar nieuwe uitdagingen


Van korrelige filmpjes tot verzorgde nieuws reportages.

New Energy TV startte eind 2005 met het maken – meestal in opdracht – van talloze video’s over duurzame energie. Korte reportages, portretten, bijeenkomsten. We hebben het over het stenen tijdperk van streaming video met webfimpjes op postzegelformaat, youtube bestond nog niet. In feite had New Energy TV in die tijd nog een echte platformfunctie: het in de spotlights zetten van initiatieven die voor een groeiende community van volgers interessant waren.

In de loop der jaren produceerde dit kanaal een enorme hoeveelheid leuk en waardevol materiaal. Van filmpjes die de waan van de dag verbeeldden, of reportages over pioniers in een onzeker avontuur, tot en met flitsende trailers en lange (soms taaie) congresverslagen op deelterreinen van de energietransitie. Bedrijfsmatig werden we in stand gehouden door tientallen trouwe opdrachtgevers, die New Energy TV vooral als productiehuis wisten te vinden. De journalistieke missie kwam daardoor enigszins in de verdrukking.

Per 1 januari 2020 is het tijd voor nieuwe energie met een nieuwe formule. Na een groot internationaal project voor TU Delft – cool down the planet – zijn we weer helemaal terug op het Nederlandse podium. We doen dat met zowel de beproefde soepele journalistieke aanpak als met uitgebreide filmtrajecten op basis van een doortimmerd plan. Op die manier hopen we wederom een bescheiden inhoudelijke rol te spelen bij het realiseren van ons einddoel: een energieneutraal Nederland.

Roelf, Raymond en Lukas

Roelf van Til – moderator/camera/regie

Raymond Hartman – camera/editor

Lukas Brouwer – vormgeving/animaties