Initiator: redactie New Energy TV

Ontwerp een mooiere en stillere warmtepomp

Woningen verwarmen zonder aardgas: dat kan! Een steeds vaker toegepast alternatief voor de gasgestookte cv-ketel is de lucht/water-warmtepomp. Sterker nog: de warmtepomp is in een aantal landen aan een ware opmars bezig.

Een warmtepomp maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, maar van een relatief geringe hoeveelheid electriciteit. Als de stroom groen wordt opgewekt, is er dus sprake van emissieloos verwarmen. Maar dit systeem heeft helaas nog steeds zijn kwetsbare kanten. We concentreren ons in het kader van deze challenge op de ‘buitenunit’. Deze produceert vaak nog teveel geluid. Bovendien zijn sommige mensen niet tevreden over het uiterlijk van de buitenunit: hij heeft flinke afmetingen en vormt bepaald geen verfraaiing van de woning.

Ook ‘oog’ en ‘oor’ moeten blij zijn met de aankoop van een warmtepomp! Dat levert de volgende challenge op:

Bedenk een slimme plaatsing en behuizing voor de buitenunit van een warmtepomp, zodat dit element zowel in esthetisch als in geluidstechnisch opzicht zo aantrekkelijk mogelijk voor de dag komt.

Reward voor de winnaar: een film over jouw ultieme oplossing

Gemodereerd door redactie NETV, New Energy TV

Dit is slechts een voorbeeld challenge. Heb je goed idee voor een andere 'uitdaging'? Laat het ons weten via het venster hiernaast.