Initiator: redactie New Energy TV

New Energy TV – nieuwe formule – wil de energietransitie vertalen in talloze kleine en grote uitdagingen. Op deze manier hopen we bij te dragen aan het doorbreken van patstellingen en het oplossen van dilemma’s die de realisatie van ambitieuze klimaatdoelstellingen in de weg staan.

De komende maanden staan daarom voor ons in het teken van het mobiliseren van burgers, bedrijven en overheden met een ‘challenge’. Dat kan van alles zijn. Van de vraag hoe we in Nederland een CO2-tax gaan realiseren tot de uitdaging: op naar plug-in-lantarenpalen! Van het optimaal schoonhouden van de zonnepanelen op je dak tot het beter betaalbaar maken van elektrische mobiliteit. Van ‘hoe gaan we naar gelijkstroom grids’ tot ‘iedereen aan de vleesvervangers’.

Als je een uitdaging hebt, vul het venster in hiernaast, dan gaan we'm concreet maken. Welke geschikte, stimulerende beloning kunnen we bedenken – ook dit mag van alles zijn – en wat is deadline? Een uitdading kunnen we op drie manieren online zetten:

  1. Als gesloten challenge: mensen kunnen hun ultieme oplossing voor jouw challenge insturen vóór een bepaalde deadline.
  2. Als open challenge: mensen kunnen van begin af aan mee discussiëren over jouw challenge.
  3. Als een combinatie van die twee: eerst een gesloten en daarna een open ronde.

Gemodereerd door redactie, New Energy TV

New Energy TV kan deze formule gratis aanbieden aan een flink aantal particulieren, en low budget aan verenigingen en stichtingen. Van bedrijfsleven en overheden verwachten we een ‘fee’ voor het gebruik van ons podium als instrument. En wat betreft onze kenmerkende bijdrage aan de energietransitie – het maken en tonen van filmpjes – we bieden die graag vrijblijvend aan.