Hier gaat het gebeuren

Miljoenen huishoudens in ons land zullen binnen vijf jaar al kennismaken met FLEX energie. De internationale FlexCon bijeenkomsten zijn het tegenovergestelde van slaperige congressen met induttend publiek. Wie hier rondloopt, ziet een interessante combinatie van jonge ondernemers, snelle tech whizkids, gemotiveerde consultants en beleidsmedewerkers. Wel even wakker blijven want de thema's zijn lang niet altijd even makkelijk.


In Brussel was het één en al dynamiek

Flexibele Energie is als schaken op meerdere borden tegelijkertijd. FLEX gaat om het slim koppelen van het sterk groeiende aanbod van - vaak decentraal - opgewekte energie uit duurzame bronnen aan de vraag naar energie en de opslag van energie. Het heeft alles te maken met elektrificatie, digitalisering, blockchain, zelfdenkende elektriciteitsnetten, en slimme energieproductie.


FlexCon 2017 in Amsterdam zette de toon

Fluctuaties door wind en zon maken energieopslag hoogst noodzakelijk. De opkomst van elektrische auto’s sluit hier naadloos op aan. Wie had dat tien jaar geleden gedacht, toen Opgewekt.Nu de eerste vrolijke tour met elektrische voertuigen door de hoofdstad organiseerde.


De Schoner Vervoer Toer 2008

Anno 2019 begint de flexibele energie toekomst langzaam vorm te krijgen en probeert Nederland op dit gebied een Europese koploper te worden. In Delft en de Rotterdamse haven wordt daarover actief nagedacht, getuige deze film die een idee geeft hoe dat er over een paar jaar aan toe gaat:Science Fiction die nu al wordt ingehaald door de werkelijkheid

Moderated by Roelf van Til, New Energy TV

Heb je een idee voor een volgende film - liefst met opdrachtgever - laat het ons weten. We kunnen zo'n reportage heel snel en efficient produceren, of wat uitgebreider met een degelijk doortimmerd plan.