Nederlands bedrijf

video:Een jaar of tien geleden werd New Energy TV getipt door het toenmalige Agentschap NL (nu RVO): ga eens langs bij Ton Letwory en Arthur van der Lee in het Overijsselse Tuk. Daar gebeurt iets heel bijzonders. Toen al stond de Dry to Cool technologie bij insiders te boek als zeer veelbelovend. Een bezoek met de camera resulteerde in een innemend portret. video:Het waren de moeilijke jaren van de recessie, en een grote investeerder - waar echt op was gerekend - liet het op de valreep afweten. Even leek het erop alsof deze baanbrekende innovatie in schoonheid zou sterven. Maar wilskracht en ondernemerschap hebben het bedrijf er weer bovenop geholpen.

Onlangs werd het team versterkt door een ervaren ‘innovator’ van Philips, Vincent Trip. Hij draagt nu bij aan de industrialisatie en schaalvergroting van Dry to Cool. Wat ook helpt is dat het product her en der al prima draait. Martin Eijsink, die het Amsterdamse kantoor van het internationale bedrijf Finder leidt, is één van de tevreden klanten van Dutch Climate Systems. video:Door middel van grondig onderzoek, het draaien van pilots, en praktijktests staat de Dry to Cool technologie nu stevig in zijn schoenen. Deze airco realiseert tot 80% energiebesparing, gebruikt slechts natuurlijke koelmiddelen en plastic uit hergebruik. Dry to Cool realiseert het perfecte binnenhuis klimaat in alle omstandigheden, en in elk type gebouw overal ter wereld.

Voor mij als reporter is het heel inspirerend om het succesverhaal van Dutch Climate Systems te mogen volgen. Voor meer informatie, bezoek de website: www.dcs.cool.

Moderated by Roelf van Til, New Energy TV