New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


Hoogleraar photovoltaic energy conversion Wim Sinke (ECN) weerlegt Zwitserse onderzoeksuitkomsten waaruit zou blijken dat zonnecellen per saldo energie kosten, zie video.

Aan het eind van hun levensduur hebben zonnepanelen nog maar 82% van de energie teruggeleverd, die ooit voor productie, transport en plaatsing nodig was. Deze bewering van de onderzoekers Ferroni en Hopkirk in het blad Energy Policy sloeg in als een bom, ook in Nederland. Hoogleraar Wim Sinke ontkracht die stelling volledig.


New Energy TV interviewde prins Carlos de Bourbon de Parme over een nieuwe speler op de markt van energiebesparing, Fit Our Future, zie video.

Fit Our Future, een nieuwe speler op de markt van energiebesparing, is een initiatief van Marco Witschge, die vijf jaar geleden een belangrijke schakel was in de totstandkoming van het Energieakkoord. Het bedrijf, dat naast prins Carlos ook door Herman Wijffels gesteund wordt, gaat ondernemers en instellingen helpen hun CO2-reductie doelstellingen te realiseren.

Nieuws over duurzame energie? Benader de redactie van New Energy TV voor een dagverslag - info@new-energy.tv.

New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.