New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


PV heeft geen doorbaak nodig. PV ís de doorbraak. Die uitspraak deed Wim Sinke van ECN vorige week tijdens The Solar Future in de Amsterdamse Beurs van Berlage, georganiseerd door SolarPlaza. Sinke baseert zich op internationale curves en trends, die duidelijk maken dat zonne-energie een wereldwijde hit is. Zie video.

Voor Nederland wordt dat bevestigd door de statistieken die Peter Segaar van PolderPV verzamelt en zelf in kaart brengt. We zijn bezig met een ware inhaalrace. Bijvoorbeeld huurwoningen met PV-modules maken een zeer sterke groei door. "The Dragon Awakening" noemt Segaar de huursector. Zie video.

Desalniettemin probeert Thierry Lepercq, de baas van het Franse Solairedirect, zijn gehoor te winnen voor de gedachte om Nederlandse zonnecentrales voortaan in Zuid-Frankrijk neer te zetten. "Nog veel rendabeler dan ze hier te plaatsen", aldus Lepercq. Zie video.

De volgende grote stap is het opslaan van duurzame energie in batterijen, zegt Michael Sterner van de universiteit van Regensburg. Hij gaat in op verschillende opslagmethodes, maar voorziet een grote toekomst voor "power-to-gas". Zie video.

Publicist en ondernemer Jeremy Leggett sluit af met de voorspelling dat de olie-industrie op een diepe crisis afstevent. De reserves zijn veel kleiner en de kosten om ze te ontginnen veel hoger dan gedacht. Zelfs de Saoedi's zien de noodzaak in om grootschalig in zonne-energie te investeren, zegt Leggett. Zie video.

Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u eventueel LOW-BUDGET enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV 06-42297246 en we komen naar u toe.


New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.