New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


Volgens voorzitter Felix Olthuis van Coöperatie Kennemerwind ligt windenergie in de provincie Noord-Holland een beetje te creperen. Hij reageert daarmee op het besluit van Provinciale Staten om te stoppen met windprojecten in deze provincie. Nederland bestaat voor een groot deel uit kalveren en pas als die verdronken zijn, gaan we iets doen, zegt Olthuis. Zie interview.

Sommige gemeenten laten het daar niet bij zitten. Zaanstad wil in 2020 klimaatneutraal zijn, en daarvoor moeten alle registers open. Een speciaal opgericht Energie Ontwikkel Team (EOT) zet dan ook flink in op wind. Zie reportage.

Heeft u wel eens gehoord van Herman?  Herman verdeelt de zonnestroom van één grote installatie over de elektriciteitsmeters van de deelnemende bewoners. Dat is een oplossing voor bijvoorbeeld bewoners in een appartementencomplex die samen PV op het dak willen. Christiaan Brester vertelt tijdens een busreis van Wij Krijgen Kippen over het ontstaansverhaal van Herman de Stroomverdeler.

Nederland energieneutraal in 2030: waanzin of werkelijkheid? Louis Hiddes, voorzitter van de projectgroep DEPW (Duurzame Energie Projectontwikkeling Woningbouw), doet een oproep om op 4 februari te komen naar een dinercongres in Utrecht met deze titel. Hier kunt u zich inschrijven.

New-Energy TV wenst u een zonnig 2013. Bij wijze van wenskaart deze vrolijke boodschap van SolarEdge: Solar Gangnam Style.
Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.  New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.