New-Energy.tv

Naar een duurzaam bedrijventerrein. Warmtebouw Utrecht, een groot technisch adviesbureau, wil het bedrijventerrein Lage Weide vergroenen en revitaliseren, en probeert andere ondernemers daarvoor enthousiast te maken. Directeur Herman Schiltkamp vertelt op camera dat dit de manier is om de dreigende verloedering van dit gebied tegen te gaan.

Volgens organisator Urgenda was de Dag van de Duurzaamheid vorige week een groot succes. New-Energy TV liet zich op sleeptouw nemen door Jan Rotmans en zag kantelende zonnepanelen, een Braziliaanse ambassadeur, Jan Peter Balkenende tussen de studenten, en een dansvloer als afsluiting. Zie video.

In de Amsterdamse RAI hield professor Arnold Heertje een gedenkwaardig pleidooi voor duurzaamheid. Voor een gevestigd publiek pleitte hij voor een complete omslag naar duurzaam. In het heetst van zijn betoog wierp Heertje zelfs geloof, hoop en liefde .... in de strijd.

Een Utrechts adviesbureau plugt in op zonne-energie. De voor de eigen zaak gemaakte kilometers met de elektrische Nissan worden opgewekt via PV-panelen op het dak. Aanstekelijk verhaal.

Nog meer Utrecht: deze gemeente zet in op het verduurzamen van de openbare verlichting. Arthur Klink en Dan Bekkers leggen in dit filmpje uit met welke ambitieuze plannen de gemeente precies bezig is.


Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.


NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF
New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.