New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


Urgenda heeft gisteren met een brief aan de Staat een juridische actie in gang gezet voor een groene revolutie. Zie filmverslag. De duurzaamheidsorganisatie introduceert op de actiesite wijwillenactie.nl het crowdpleiten, waarmee mensen de komende maanden met eigen kennis en ideeŽn actief kunnen bijdragen aan een dagvaarding gericht aan de Staat.

Waterkracht in Nederland. Peer Geboers, de 63 jarige eigenaar van een Brabantse watermolen wil zijn historische molen gebruiken om groene Dommelstroom op te wekken. Een biefstuk op groene stroom smaakt beter dan een biefstuk op kernenergie, aldus de molenaar. Zijn molen werd in de 19de eeuw geportretteerd door Vincent van Gogh, en vandaag door ons.

De Eerste Jan Ligthartschool in Tilburg opende als eerste school in Nederland een zonne-centrale op haar eigen dak die nagenoeg de hele elektriciteitsbehoefte dekt. New-Energy TV was erbij. De centrale wordt gefinancierd volgens het baanbrekende concept van Rooftop Energy.


Nog een school: basisschool Het Klaverblad is een nationaal voorbeeldproject voor het Unieke Kansen Programma Naar Energiezuinige Scholen en Kantoren (UKP NESK) van AgentschapNL De school is ontworpen als een Frisse school volgens de richtlijnen van AgentschapNL. Zo ontstaat een school met een gezond binnenklimaat, en lijken de gebruikers heel tevreden met hun gebouw, aldus dit videoverslag.

Binnenkort op New-Energy TV nog veel meer videoportretten van energiezuinige scholen en kantoren.


Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.
New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.