New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEFDe Solar Tours 2013 deed dit jaar Texel aan, en wij maakten in het kielzog daarvan de reportage: Texel geeft energie.

De gemeente Texel heeft als doel om in 2020 volledig in de eigen energiebehoefte te voorzien door middel van duurzame energie. Hiervoor wil de gemeente zich richten op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Maar Texel richt zich ook op andere duurzame innovaties, zoals de teelt van zilte groenten, zie verslag.

Actie-organisatie Urgenda heeft Texel als icoonproject, en stimuleert onder meer het elektrisch rijden op het eiland. Texel is in dat kader genomineerd voor de E-Award, en liet daar dit filmpje over maken.

Drie van de vijf Solar Tours 2013 zijn tijdens European Solar Days in mei jl. gehouden. De twee overige tours worden gehouden op 19 juni (City tour Wageningen) en 19 september (tour Leeuwarden en omgeving). De organisatie is in handen van Agentschap NL en kennisinstituut SEAC. U kunt zich nog inschrijven.

New-Energy maakte dit jaar een beeldverslag van één van de tours. Ook vorig jaar waren wij erbij.

Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV (0642297246) en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.

New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.