New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


De Utrechtse academicus Robert Harmsen speelt met zijn studenten het Low Carbon Future spel om inzicht te krijgen in het EU Emissions Trading System (ETS). Zie onze dagfilm.

Europa zou zijn reductie-doelstellingen voor 2030 moeten aanscherpen om daarmee het functioneren van de emissiehandel weer op gang te brengen, aldus Harmsen.

Nederland zou nu eindelijk moeten beginnen met het in gang zetten van CO2-opslag. Dat kan in lege gasvelden op de Noordzee. Veel kostbare infrastructuur is daar nu nog beschikbaar. Dat zegt de Utrechtse promovendus Sander van Egmond in deze reportage.

Links is bang voor het legitimeren van fossiel met CCS en rechts loopt sowieso niet zo warm voor het klimaat, zegt Van Egmond.

Zelfs als je alle kolencentrales sluit, dan is er nog genoeg reden om CCS bovenaan de agenda te zetten, aldus Van Egmond. Mogelijk zou je elektriciteitscentrales moeten verplichten om aan CO2-afvang en opslag te doen. De kosten zijn hoog, maar niets doen is geen optie.

Nieuws over duurzame energie? Informeer ons. Low-budget video-productie en publicatie op New Energy TV en de Groene Courant binnen 24 uur. info@new-energy.tv of 06-42297246.New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.