New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


Dit is het Nieuwe Energie Journaal van donderdag 11 april.

Bron: New-Energy TV

 

KLIK HIER VOOR DE VIDEO-VERSIE:

 

De journaaltekst:


Hij adviseert wereldleiders, wordt een van de meest invloedrijke denkers en visionairs van dit moment genoemd.  Op 23 mei komt de beroemde Amerikaanse econoom, schrijver en denker Jeremy Rifkin naar Nederland om te spreken tijdens The Solar Future NL conferentie in Eindhoven. Edwin Koot van Solar Plaza maakte dat begin deze week bekend.


De komende twee jaar worden zeker vier openbare waterstoftankstations in ons land gebouwd. De eerste wordt rond de jaarwisseling langs de A15 in Rotterdam geopend. Dat kondigde staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu gisteren aan. Optimistische geluiden van het waterstoffront, waar het de laatste jaren juist een beetje stil was geworden.

Een nieuw type windturbine, zonder bewegende onderdelen en stil, een apparaat dat het vooral in de stedelijke omgeving goed zou moeten doen. We hebben het over de Ewicon, ontwikkeld door onder meer de TU Delft. Deze bijzondere windturbine maakt gebruik van elektrostatisch geladen waterdruppels om energie te genereren. In het raamwerk worden geladen druppeltjes gecreëerd die door de wind worden weggeblazen. De beweging van de druppeltjes veroorzaakt een elektrische stroom, die aan het elektriciteitsnet afgegeven kan worden. De ontwikkelaars zoeken nu financiering om hier verder mee te kunnen.


China plaatste vorig jaar een recordhoeveelheid van 13 duizend megawatt aan nieuwe windturbines. Dat is meer dan er aan steenkolencapaciteit bijkwam. En dat terwijl in Nederland nog steeds de scepsis hoogtij viert of windenergie wel rendabel is. Tijdens een bijeenkomst van Cordaid en het Humanity House in Den Haag over groene groei en China werden de ambities van dit immense land mooi verwoord.


Bijzondere gast daar was de Maleisische Chee Yoke Ling, directeur van Third World Network die vooral pleit voor technologische samenwerking, want China kan het niet alléén.


Een aantal NUON-Vattenfall dochters in de hoek van de installatie- en beveiligingsbranche heeft zich verenigd in een nieuw bedrijf United Energy Works. Is dat de manier van de gevestigde energiesector om zich te handhaven: minder energie verkopen en meer diensten aan huis, vroegen we aan CEO Rard Rijcken.


Dit was het Nieuwe Energie Journaal. Heeft u op- of aanmerkingen of NIEUWS voor een volgende editie laat het ons graag weten.


OVER HET NIEUWE ENERGIE JOURNAAL:

Dit jaar moet duidelijk worden of Nederland op duurzaam energie gebied eindelijk het roer omgooit of het sukkeltje van Europa blijft. Gaan we de 16% duurzaam opgewekt in 2020 halen of niet?

Omdat er in de actualiteit zoveel speelt, neem bijvoorbeeld de poging van de SER om deze zomer tot een Nationaal Energie Akkoord te komen, heeft New-Energy TV besloten om met een terugkerend Nieuwe Energie Journaal te komen.

Het Nieuwe Energie Journaal wil burgers informeren over de energietransitie. Het is een eenvoudige, half-journalistieke, half-enthousiasmerende formule waarmee we zoveel mogelijk bereik willen creeëren. We nodigen u dan ook uit om ons journaal zoveel mogelijk te verspreiden, via uw website of via de social media. Onze NIEUWSBRIEF kondigt elke nieuwe aflevering bij u aan: www.new-energy.tv/nieuwsbrief.

Graag willen we ook U betrekken bij deze rubriek. Door aandacht te besteden aan uw eigen NIEUWS, door uw verhaal te PROMOTEN, of door u te vragen dit journaal zelf eens te PRESENTEREN. Of komt u liever met een COLUMN?

Om het Nieuwe Energie Journaal kostendekkend te maken zullen we ook items met PR-waarde opnemen. Informeer naar de mogelijkheden! info@new-energy.tv 06-42297246New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.