New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEFIn opdracht van Hier Opgewekt maakte New-Energy TV eerder al een compilatiefilm over de groeiende trend van startende lokale duurzame energie bedrijven.

Nu hebben we voor elke provincie een apart filmpje gemonteerd: een willekeurige greep uit de meer dan 150 initiatieven in heel Nederland. De video-collectie geeft een goed beeld van hoe lokale initiatieven aan de weg timmeren met duurzame energie productie.

Filmpje Noord-Brabant. Als eigenaren van watermolens en watervervallen in Brabant hebben De Raddraaiers zich verenigd om een beweging in gang te zetten voor duurzame energie. Hun doel is in 2015 uit waterkracht 1.000 mWh electriciteit op te wekken.

Filmpje Utrecht. Justin Pagden en Lex Mellink van Eemstroom vertellen hoe ze een duurzaam en energie-autonoom Amersfoort willen realiseren. Ze hebben daartoe een co÷peratie en een BV als werkmaatschappij opgericht.

Filmpje Friesland
. In Makkinga hebben ze plannen met zon en wind. Misschien dat zelfs de aloude dorpsmolen groene stroom kan gaan leveren, vertelt Jenneke van der Burgh.

Filmpje Drenthe. Duncan den Boer is met zijn groep actief in Eexterzandvoort en omgeving om te zien hoe burgers kunnen bijdragen aan een schone energievoorziening. Er wordt zelfs gedacht aan energie uit planten.

Filmpje Gelderland. Hans Geerlink van Lochem Energie vertelt hoe de plaatselijke woningbouwvereniging met behulp van Lochem Energie een aantal huurwoningen van zonnepanelen heeft voorzien. Ons voorstel was om er niet eens over door te praten, maar het gewoon te doen, aldus Geerlink.

Filmpje Overijssel
. Douwe Kunst van Lokaal Duurzaam Energiebedrijf Zwolle legt uit hoe het lokale Overijsselse burger-initiatief energie niet langer wil importeren maar zelf opwekken. Die miljoenen moeten we in de regio besteden, zegt Kunst.

Filmpje Zuid-Holland. Ariane Lelieveld is met Blijstroom in Rotterdam-Noord bezig om een een paar honderd leden te werven voor een nieuw op te richten duurzame energie co÷peratie. Het plaatsen van zonnepanelen op huizenblokken en andere platte daken heeft prioriteit.

Filmpje Noord-Holland. CALorie in Castricum bestaat sinds 2010. Het is een burgerinitiatief. Tientallen burgers zetten zich inmiddels belangeloos in.

Filmpje Flevoland. De Groene Reus is de eerste en enige duurzame energieco÷peratie van Almere. De co÷peratie is een samenwerkingsverband tussen bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de overheid.

Filmpje Limburg. Lambert Mulders van co÷peratie Weert Energie over een nieuw lokaal duurzaam energie-initiatief in Weert (Limburg). Lambert heeft een zonnepark in oprichting voor het hele dorp Swartbroek.

Filmpje Groningen. Het Platform Zonne-energie Pekela startte met een informatieavond, die erg veel belangstelling trok, en daarna lieten vele tientallen inwoners van Oude Pekela weten wel iets te voelen voor zonnepanelen.

Filmpje Zeeland. Trees Janssens, directeur van Zeeuwind, vertelt dat de windco÷peratie al sinds 1987 actief is. Met 1600 leden en een aantal windparken is het een redelijk grote speler in de provincie Zeeland. Ze sluit niet uit dat Zeeuwind zelfs ooit nog participeert in een windpark voor de kust, mocht dat er komen.

Uw aandacht voor: Smart City Event | 29 en 30 mei 2013 | Amsterdam RAI

Het Smart City Event vindt in 2013 voor het 3e jaar plaats. Een grootschalige Europese conferentie waar alle steden, netbeheerders, energiebedrijven, industriŰle organisaties en technologische partijen en kennisinstituten voor het derde jaar samenkomen om kennis te delen over het realiseren van Smart City projecten.
Amsterdam Smart City is official host van het Smart City Event. New Energy TV is ÚÚn van de partners van het event.Met dit jaar praktijkcases van o.a. Anyang (Korea), Barcelona, Kopenhagen, Yokohama, Dublin, Helsinki, Londen, Manchester en diverse Nederlandse steden. Een kleine greep uit de 40+ sprekers: Norela Constantinescu (Europese Commissie), Paul Bevan (Eurocities), Scott Cain (London), Carolien Gehrels (gemeente Amsterdam) en AndrÚ Jurjus (Energie Nederland). 
Lees meer over het Smart City Event.


New-Energy TV

Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.


New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.