New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


Rick Bosman van DRIFT heeft een andere boodschap dan de harmonie-denkers. De energietransitie is een slagveld, en pas als de gevestigde partijen moeite hebben hun handtekening te zetten, is het een goed akkoord, aldus Bosman tijdens de SER-werkconferentie. Zie onze video-registratie.

Ruim een jaar na de inaugurele rede van hoogleraar Future Energy Systems Ad van Wijk zet de TU Delft de eerste stappen richting realisatie van een groene campus. Chris Hellinga opende, in de sneeuw, de testcontainers: een reportage.

In de Utrechtse Jaarbeurs werd vorige week een smakelijke punt gezet achter de EOS LT energie-onderzoeks programma's van de overheid. Het is nu aan de markt om de talrijke onderzoeksresultaten en publicaties in de praktijk te brengen. In dit verslag overheerst optimisme.

Zo kan een innovatieve systeemaanpak in de glastuinbouw de transitie naar klimaatneutraal bouwen helpen versnellen. In deze reportage toont lector Laure Itard van de Haagse Hogeschool hoe lenzen onder het glazen plafond het zonlicht concentreren; goed voor het opwekken van zonne-energie, en goed voor de plantengroei.

De uitreiking van de P-NUTS Awards 2013 vindt plaats op 16 april in sporthal de Zuidhallen te Amsterdam. Pauline Westendorp van NewNRG doet een oproep aan deelnemers van mooie, locale initiatieven om zich in te schrijven.

Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.  


 

New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.