New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEFNew-Energy TV had een interview met de Maleisische activiste Chee Yoke Ling. We spraken haar na een bijeenkomst van Cordaid over de groene revolutie van China.

De uitreiking van de P-NUTS Awards 2013 was best spectaculair. De 59 inzendingen van lokale duurzame energie-initiatieven bestormden letterlijk het energiespeelveld en lieten zich niet meer wegsturen. Dit jaar werden negen initiatieven van bedrijven, burgers en overheden bekroond.

Navin Keizer is de winnaar van de Young P-NUTS 2013. Zie verslag.

Duurzaam ondernemer en hoogleraar Ad van Wijk heeft een onthullend verhaal over de stilgelegde waterkrachtcentrale in de stuw in de Lek bij Hagestein. Bestuurlijk onvermogen ten top. Langjarige pogingen om de centrale weer op gang te krijgen, bleven zonder gevolg.

Ook voorzitter Wouter de Jong van Vereniging Ode doet een pleidooi om de waterkrachtcentrale bij Hagestein weer in gang te zetten.

Een flink aantal gemeenten van Noord-Holland wil zonne-energie een boost geven. Daarom startten ze een groepsaankoop van zonnepanelen via samenzonneenergie.nl. Door middel van een veiling worden gezamenlijk zonnepanelen aangekocht. Zie promo film.

Tweede Kamerlid Jan Vos kreeg  een verzoek aangeboden om de SDE-regeling zodanig te veranderen dat er veel meer gebruik van gemaakt kan worden. Momenteel blijft jaarlijks ongeveer de helft in de pot zitten. Dat gebeurde tijdens de voorjaarsbijeenkomst van ODE, de organisatie voor duurzame energie.


Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV (0642297246) en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.