New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


De termen GROEN en GROEI kunnen hand in hand gaan, als we ervoor kiezen om van duurzaamheid een succesformule te maken. Nederland kan zelfs voorop lopen met duurzaamheid als exportproduct, maar dan moeten wel eerst een sterke thuismarkt creŽren.

Deze oproep doen vijf Nederlandse CEO's in de openingsfilm van de Dutch Green Buildings Week, die New-Energy TV maandag in de RAI presenteerde. Prins Willem Alexander opende de week met een gongslag. Onder meer Philips bestuursvoorzitter Frans van Houten en de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen zien vergroening als een middel om uit de recessie te komen.

Dit nieuwe enthousiasme valt samen met een nieuw politiek klimaat in Nederland, waarin de PvdA en de VVD proberen samen een kabinet te formeren. Een gefilmd drieluik voorspelde vijf jaar geleden al dat Samsom met de VVD in zee zou gaan om een Green Deal te sluiten. In deel 1, 2 en 3 blikken de bejaarde politici en een wetenschapper vanuit het jaar 2040 terug op de succesvolle energierevolutie in Nederland.

Anno 2012 lijkt er een omslag op komst in de houding van de VVD. Hield deze partij jarenlang elk duurzaam compromis op een afstand, in de aanloop naar de jongste verkiezingen zegde het liberale kamerlid Rene Leegte toe om na de verkiezingen het initiatief te nemen om te komen tot een Energie Transitie Akkoord. Zijn uitspraken zijn vastgelegd op camera.

We waren ook getuige van twee andere energie verkiezingsdebatten. Een door ODE georganiseerd debat toonde aan dat een Kamermeerderheid voor salderen is: eigenaren van een duurzame energie opwekkingscentrale hoeven dan geen energiebelasting te betalen over de zelf gebruikte, en zelf opgewekte stroom.

Een Delfts verkiezingsdebat ging in de stijl van een Brits Lagerhuisdebat, wat een sprankelend geheel opleverde.

Heeft u een interessant project op het gebied van duurzame energie? Wilt u daarmee enige tienduizenden kijkers bereiken? Bestel een cameraploeg van New-Energy TV en we komen naar u toe, eventueel in onze 100% elektrische Tesla, uitgeleend en gesponsord door Soleco.
 .


New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.