New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


PASSIEF RENOVEREN IN ROTTERDAM

Een reportage over passief renoveren met architect Andries Laane. Hij deed als een van de eerste architecten in Nederland ervaring op met Passief Bouwen. Op het Rotterdamse Noordereiland in de Sleephellingstraat realiseerde hij een renovatie-project volgens de principes van het Passiefhuis. 

Het in Duitsland ontwikkelde concept passief bouwen neemt de "gratis" warmte van zon, bewoners en hun apparatuur als vertrekpunt voor de warmtehuishouding van de woning. Door die gratis energie zonder extra inspanning (passief) te benutten wordt een verwarming (bijna) overbodig!
 
 
 

SMART ENERGY SYSTEMEN ZORGEN VOOR DOORBRAAK

Niet zo zeer de techniek, maar vooral de kennis over het verbinden van de techniek zorgt het komende decennium voor een doorbraak. Dat zegt ondernemer Annemarie Rakhorst, schrijver van het boek Nieuwe Energie.

Anne-Marie Rakhorst wil met dit boek aantonen dat Nederland de overstap naar duurzame energie voor 2035 kan realiseren en daarmee internationaal een koppositie kan innemen. Met behoud van welvaart en zonder schuldgevoel. In Nieuwe Energie staan oplossingen centraal. Baanbrekende initiatieven in binnen- en buitenland maken duidelijk hoe we de energietransitie concreet kunnen vormgeven. Ook gaat de auteur in op de grote kansen van duurzaam renoveren in de gebouwde omgeving.
 
 
 

TED-LEZING OVER WINDENERGIE ZWEEFVLIEGTUIG

Het bedrijf Ampyx Power uit Den Haag ontwikkelt het Airborne Wind Energy systeem dat wind op grotere hoogte benut om energie op te wekken. Het PowerPlane systeem maakt gebruik van een zweefvliegtuig aan een kabel dat op de grond een lier met een generator aandrijft. 

De kosten per kWh van de geproduceerde elektriciteit liggen naar verwachting aanzienlijk lager dan bij conventionele windmolens en zijn vergelijkbaar met elektriciteitsproductie uit fossiele brandstoffen.

Ampyx Power is er in geslaagd om vervolgfinanciering aan te trekken. Het Noorse energiebedrijf Statkraft, Europa's grootste producent van duurzame energie en Byte, een Nederlands IT bedrijf, zijn beiden overeen gekomen om deel te nemen in het aandelenkapitaal. Dit maakt de verdere ontwikkeling binnen Ampyx Power tot medio 2011 mogelijk.

 

 

New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT