New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF

 
Selectie van onze uitzendingen

Rifkin: geen scheurtjes in opwarmingstheorie

In een interview met New-Energy TV zegt de Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin dat het gevaar van Global Warming nog onverkort geldt.
Hij reageert hiermee op de verontwaardiging, die ontstond nadat bleek dat bepaalde feiten over smeltende gletschers en ijskappen niet klopten. Minister Cramer waarschuwde de wetenschap geen vergissingen meer te maken. Rifkin ziet geen scheurtjes in de opwarmingstheorie, want te veel feiten wijzen op een naderende catastrofe, die volgens Rifkin wellicht nog groter is dan voorspeld. ...bekijk item...
 

De meest duurzame hogeschool van Nederland

De Haagse Hogeschool Delft heeft met haar ‘meest duurzame schoolgebouw van Nederland’ de Nationale Energie Toekomst-Trofee gewonnen. De nieuwe dependance in Delft, met een vloeroppervlak van bijna 15.000 m2, is voorzien van onder meer warmtepompen, zonnecollectoren in de rijbaan en het parkeerdek en zeer energiezuinige verlichting. Een innovatief regelsysteem stuurt de energievraag optimaal. Dit gebeurt met sensoren die continu de temperatuur, het CO2-gehalte en het energieverbruik in alle ruimtes meten. Al deze duurzame technieken leiden tot een forse besparing van circa 55.000 euro per jaar op de energiekosten en een reductie van de CO2-uitstoot met 65%. ...bekijk item...
 

Econergie-congres

Europoint organiseerde in  samenwerking met de gemeente Amsterdam voor de derde keer het nationale Econergie-congres. De conferentie ging over het toepassen van duurzame energie-opwekking in de gebouwde omgeving op locaal niveau. Onze verslaggever Chris Kesting ontmoette er bezoekers, sprekers en standhouders. Bekijk een impressie van deze dagen: ...dag 1... & ...dag 2
 
Partnernieuws
 
'Kant en klare' tools voor het uitvoeren van regelingen energiebesparing gebouwde omgeving
New-Energy-Works heeft een drietal concrete tools ontwikkeld om de uitvoering van (provinciale en gemeentelijke) regelingen voor energiebesparing te vergemakkelijken. 
- een online applicatie voor het aanvragen van leningen
- een online applicatie voor het aanvragen van subsidie
- een digitaal 'energiehuis', om potentiële energiebesparingen in je huis inzichtelijk te maken, en tegelijk te laten zien wat de maatregelen opleveren en welke subsidies daarvoor zijn.
Voor meer informatie kijkt u hier.
 
Succesvol opzetten van uw lokale duurzame energiebedrijf
Op 14 en 15 april 2010 organiseert IIR voor de tweede keer het congres Succesvol opzetten van uw lokale duurzame energiebedrijf. Meer informatie leest u op  hier.
 
Ondersteuning bij SDE-aanvragen
Vorige maand is de Subsidieregeling Duurzame Energieproductie 2010 (SDE) gepubliceerd. De regeling treedt op 1 maart in werking. New-Energy-Works ondersteunt gemeenten, scholen en corporaties bij het totale subsidie- en implementatietraject. Voor meer informatie kijkt u hier.

 

 
New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT