New-Energy.tv

SELECTIE VAN UITZENDINGEN


Vorkheftrucks op duurzaam geproduceerde waterstof

Ballast Nedam IPM, specialist in installatietechniek, bouwt voor zichzelf een nieuw hoofdkantoor in Gorinchem, dat tevens een soort etalage wordt voor duurzameproducten en -technieken.

De duurzame energie die ze met zon, wind of biovergisting opwekken, wordt ter plekke opgeslagen in waterstof. En daar gaat een deel van hun vorkheftrucks op rijden …bekijk item

 

Grootste windturbine rotor van Nederland

De grootste windturbine (vermogen 3,6 MW) van Nederland wordt uitgerust met een nieuwe rotor met een diameter van 120 meter. Dit levert meer elektriciteit op. De betreffende SWT-3.6 turbine is momenteel de meest verkochte windturbine voor offshore windparken.

Volgens Rob Kuilboer van Siemens Wind Power blijft het mogelijk de turbine in de zware offshore condities in te zetten, ondanks de grotere bladen met een lengte van 58,5 meter. Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) doet metingen aan deze turbine opdat de kostprijs van wind op zee verder verlaagd kan worden ... bekijk item

 

Op zoek naar Groen Rechts - I

VVD-lid Gijs Dröge lanceerde twee jaar geleden de beweging "liberaal-groen". Hij doet een klemmend beroep op de VVD om nu tijdens de kabinetsformatie rekening te houden met groene issues.

Een coalitie van VVD en CDA (met gedoogsteun van de PVV) belooft weinig goeds voor de ontwikkeling van duurzame energie. Voor New-Energy TV is het tijd om eens de nuchtere vraag te stellen of er binnen conservatief-liberaal denkend Nederland ook gepassioneerde voorstanders van een duurzame energiepolitiek te vinden zijn …bekijk item

 

 

MIJLPAAL VOOR NEW-ENERGY TV

In september bereikt New-Energy TV de mijlpaal van 1000 filmpjes over Energie & Klimaat. Gemiddeld kwam ons WebTV-kanaal de afgelopen jaren met vier nieuwe video-items per week. Samen bieden ze een mooi visueel venster op de energietransitie, waar Nederland de komende decennia mee te maken heeft.

 

Om dit te vieren biedt New-Energy TV een abonnement aan van 40 films per jaar. Het gaat om puur informatieve films over alle belangrijke thema's op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Organisaties die zich inschrijven krijgen wekelijks een hoge kwaliteitsfilm toegestuurd, waarmee ze hun eigen WebTV-ambities kunnen waarmaken. Wilt u meer weten, vraag informatie aan.
 

New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT