NEW-ENERGY.TV

NEW-ENERGY.TV | CONTACT
   

 Wordt bij doorklikken naar de website het filmpje niet direct afgespeeld? Kies dan rechtsboven uw voorkeur voor het juiste format: .wmv of .flash

Licht uit op 1 februari. De 'Alliance pour la Planete' roept burgers op om donderdag tussen 19.55 en 20.00 uur zoveel mogelijk hun lichten doven, als signaal naar de politiek en de kabinetsformatie. Op 1 februari wordt in Parijs een nieuw VN-rapport gepresenteerd over klimaatverandering. "Als we allen deelnemen zal deze actie werkelijk politieke invloed hebben", aldus de opstellers van het bericht. Lees hier meer. New-Energy TV doet zeker verslag van het (al dan niet) succes.

Warme Truiendag op 16 februari. Op initiatief van het klimaatverbond wordt 16 februari uitgeroepen tot Warme Truiendag voor basisscholen. Op die dag zal de uitzending van Schooltv geheel gewijd zijn aan de klimaatverandering, en de weken erna zal ook Z@pp op Nederland 3 programma’s uitzenden waarin klimaatverandering en natuur een prominente plaats innemen. Vlaamse scholen hadden vorig jaar ook al een Dikke Truiendag:Bekijk het itemBekijk het item »

CO2-uitstoot kan in 2050 met 50 procent omlaag zonder gevolgen voor de economische groei. Dat concludeert Greenpeace in het onlangs verschenen rapport 'Energy Revolution: a sustainable world outlook' waarin zij met gerenommeerde instituten onderzocht of het zin heeft om met schone energiebronnen de wereldwijde klimaatverandering tegen te gaan. De gemeente Apeldoorn streeft ernaar om al in 2020 CO2-neutraal te zijn. New-Energy TV keek eerder mee hoe zij hun eerste stappen hiertoe namen.Bekijk het itemBekijk het item »

Breda start proef met biodiesel. Zij heeft besloten drie busjes en één vrachtwagen de komende twee maanden op biodiesel te laten rijden om te onderzoeken of biodiesel een geschikte milieuvriendelijke brandstof kan zijn voor alle gemeentelijke voertuigen. Uit de 7-delige serie over over bio-energie verwijzen we hier naar de aflevering over biodiesel uit Nederlands koolzaad en bio-ethanol uit graan Bekijk het itemBekijk het item »


- De actuele reportages van New-Energy TV spelen automatisch af op de homepage.
- Meer informatie over de actie Licht uit op 1 februari vindt u hier (in het frans). 
- Meer informatie over de Warme Truiendag op 16 februari vindt u hier.
- Het rapport 'Energy Revolution: a sustainable world outlook' vindt u hier.

Heeft u zelf een project of nieuws over schone energie en klimaat, neem dan vrijblijvend contact op over de mogelijkheden om dit in beeld te brengen via New-Energy TV.

Ook uw collega's kunt u aanmelden voor de nieuwsbrief !