New-Energy.tv

 NIEUWSBRIEF


Nieuws van de redactie
New-Energy TV is bezig met de ontwikkeling van een programma over duurzame energie voor RTLZ, de zakenzender van RTL, met wie wij een sponsorcontract hebben gesloten. Nu duurzame energie langzamerhand uit het alternatieve hoekje kruipt en mainstream wordt, willen we ons ook gaan richten op uitzendingen via de nationale televisie.

Het programma krijgt de vorm van een journaal met nieuws en reportages. Zodra "on air" wordt ons Nieuwe Energie Journaal vijf doordeweekse dagen achtereen geprogrammeerd met een bereik van honderdduizenden kijkers.

Aangezien we de zendtijd zelf inkopen, zoeken we mede-sponsors die de publiciteit zoeken. In een journalistieke context kunnen we brede aandacht genereren voor uw duurzame energie project of dienst. Stuur ons een e-mail met uw interesse. Bij voldoende animo kunnen we vr de zomer nog van start.

Wat kunt u verwachten?
* Uitzending op RTLZ van een item van ong. 4 minuten gerelateerd aan uw project als onderdeel van het programma Nieuwe Energie van een kwartier, nog eens vier keer herhaald.
* Een los gemonteerde kopie van dit item voor eigen gebruik, aangeleverd op DVD.
* Een uitzending op New-Energy.TV, plus hosting gedurende een jaar.
* Een aangepaste PR-versie van het item op basis van het RTLZ-materiaal (optioneel)

Voor meer informatie neemt u contact op met Roelf van Til.
 

Selectie van items

ESCO: onthoud die naam!

Rotterdam start met een nieuwe vorm van verduurzaming; het inhuren van een ESCO. ESCOs - of voluit Energy Service Companies- zijn bedrijven die de aanleg, beheer en onderhoud van energie-installaties of zelfs van hele gebouwen overnemen. In Rotterdam gaat een ESCO negen zwembaden verduurzamen. De ESCO zorgt voor een energiebesparing van 34%, een kostenreduktie van 15% en een structurele verbetering van het binnenklimaat. Dit alles op een budgetneutrale wijze. ESCOs leveren hierbij een gegarandeerde energiebesparing en behoud van comfort, inclusief financiering. De te leveren prestatie wordt vastgelegd in een prestatiecontract. ...bekijk item...
 

Aanbod aan Verhagen: Green Deal

Lokale duurzame energie bedrijven bieden minister Verhagen van ELI een Green Deal aan: schrap zowel de belasting als de subsidie op duurzame energie. Volgens de initiatiefnemers derft de staat weliswaar belastinginkomsten, maar staat daar een enorme nieuwe impuls voor duurzame energie tegenover.
Deze zogenaamde verruimde salderingsregeling zal in drie jaar maar liefst 300 - 500 MWatt aan duurzaam opgewekte energie opleveren, voorspelt Anne Stijkel. Zij heeft haar plan ingediend bij het kabinet.
De CDA'er Herman Wijffels steunt het initiatief. Hij is een fervent voorstander van lokale opwek en ziet het een grote vlucht nemen de komende jaren. Wijffels was in Amsterdam aanwezig als mede jurylid van de P-Nuts Awards, de prijs voor het beste lokale duurzame energie initiatief. ...bekijk item...
 

De gevolgen van hoge olieprijs en Fukushima

Een olieprijs van boven de 100 dollar en een kernramp in Japan bezorgen duurzame energie een nieuwe impuls, zegt hoogleraar Duurzame Transities Jan Rotmans. Hij is verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Volgens Rotmans heb je drie soorten impulsen voor duurzame energie:
1) uit incidenten en evenementen
2) vanuit de conjunctuur
3) structurele veranderingen
De mindset moet nog wel langzaam "om" bij veel mensen, zegt Rotmans, maar het besef dat het olie- en gasttijdperk eindig is, grijpt toch wel om zich heen. ...bekijk item...
New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT