New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


Diederik Samsom is ervan overtuigd dat Nederland de doelstellingen van het Energieakkoord gaat halen. "Ik ben een optimist van aard, maar ik zie nu bewijslast die mijn optimisme onderbouwt",  zegt Samsom in een interview met New Energy TV.

Volgens het Energieakkoord moet het aandeel van duurzame energie opwekking in 2020 minstens 14% zijn en in 2023 16%.

Tot voor kort was het 'pessimisme troef' voor wat betreft de haalbaarheid en het succes van het Energieakkoord. "Maar als je nu kijkt wat er met wind op zee aan het gebeuren is, dan gaan we er misschien wel overheen", aldus Samsom.

Samsom's optimisme wordt vooral gevoed door de gerealiseerde kostenreducties in de offshore windenergie sector. Maar ook de groei van het aantal zonnedaken gaat de komende jaren het verschil maken, zegt Samsom.

Ondanks het energiebeleid van het kabinet-Rutte steeg de CO2-uitstoot van Nederland afgelopen jaar met maar liefst 5%. Ook dat komt goed, zegt Samsom. "De echte winst boeken we vanaf het moment dat we kolencentrales gaan sluiten volgend jaar. En dan gaan we daar mee door tot ze allemaal dicht zijn". De drie modernste kolencentrales mogen van de PvdA-voorman nog tot 2025 open blijven.

Het volledige gesprek: https://youtu.be/9cK8ZK4xUQQ

Nieuws over duurzame energie? Benader onze redactie voor een dagverslag. Binnen 24 uur online op New Energy TV en de Groene Courant - info@new-energy.tv of bel 06-42297246.New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.