New-Energy.tv

NEW-ENERGY.TV NIEUWSBRIEF


Morgen publiceren we interviews met enkele actuele spelers aan het duurzame energie front. Vandaag een paar interviews met pioniers die er niet meer zijn.

In 2007 was er dit interview met Kees Daey Ouwens enkele weken voor zijn dood. Hij maakte op 18-jarige leeftijd als eerste Nederlander een zonnecel en werd een warm pleitbezorger van de energie revolutie. Zie video.

In 2008 volgde New Energy TV Wubbo Ockels tijdens het lanceren van zijn "Laddermolen", een vlieger die energie opwekt. Een portret in twee delen. Dl1 en Dl2.

Hermann Scheer
was in 2009 in Amsterdam. Bekijk het interview door Pauline Westendorp en Maartje Romme met de een half jaar later overleden Duitse politicus. Hij was de grondlegger van de Energiewende. Zie interview.

In december 2010 zonden we een video-petitie aan de Tweede Kamer, met een oproep voor een partij overstijgend energie-akkoord namens Nederland Krijgt Nieuwe Energie. Eén van de burgers, die het appél verwoorden is poolreiziger Philip de Roo. Hij verdronk afgelopen jaar in het Noodpool ijs. Zie video.

In 2011 overleed de bevlogen uitvinder-ingenieur Noor van Andel, ex-hoofd Research van Akzo Nobel. Hij ontwikkelde de Helianthos dunne film zonnecel. Zijn laatste media-optreden was een ode aan Nederlandse energie initiatieven. Zie zijn column op New Energy TV. Noor kwam ook mooi uit de verf in deze reportage uit 2006 op de werkvloer.

Hulde aan deze mannen, die er helaas niet meer zijn.
10 jaar New Energy TV: ons jubileumfilmpje.
Wij wensen u een fijne jaarwisseling!


New Energy TV

LINKS OVER ONS
CONDITIES CONTACT
U bent ingeschreven als {%address%}. Klik hier om u uit te schrijven.