NEW-ENERGY.TV de zender voor energie en klimaat

 

Zoeken

Actueel


Samsom: we gaan doelen Energieakkoord halen! (het interview)
Lombok: auto's en PV als batterijen voor de wijk
TU Delft Solar University of the World
New Energy TV goes international

- deel pagina -

09-10-2016

Samsom: we gaan doelen Energieakkoord halen!

Samsom: we gaan de doelen van het Energieakkoord halen!

 

Diederik Samsom is ervan overtuigd dat Nederland de doelstellingen van het Energieakkoord gaat halen. "Ik ben een optimist van aard, maar ik zie nu bewijslast die mijn optimisme onderbouwt",   zegt Samsom.

 

Volgens het Energieakkoord moet het aandeel van duurzame energie opwekking in 2020 minstens 14% zijn en in 2023 16%.

 

Tot voor kort was het 'pessimisme troef' voor wat betreft de haalbaarheid en het succes van het Energieakkoord. "Maar als je nu kijkt wat er met wind op zee aan het gebeuren is, dan gaan we er misschien wel overheen", aldus Samsom in een interview met New Energy TV.

 

Samsom's optimisme wordt vooral gevoed door de gerealiseerde kostenreducties in de offshore windenergie sector. Maar ook de groei van het aantal zonnedaken gaat de komende jaren het verschil maken, zegt Samsom.

 

Ondanks het energiebeleid van het kabinet-Rutte steeg de CO2-uitstoot van Nederland afgelopen jaar met maar liefst 5%.   Ook dat komt goed, zegt Samsom.  "De echte winst boeken we vanaf het moment dat we kolencentrales gaan sluiten volgend jaar. En dan gaan we daar mee door tot ze allemaal dicht zijn". De drie modernste kolencentrales mogen van de PvdA-voorman nog tot 2025 open blijven.

 

Video - het nieuwsitem: https://youtu.be/xgmKMXasK-A

Video - het hele interview: https://youtu.be/9cK8ZK4xUQQnieuw op New-Energy.tv

De belangrijkste trends in de PV-industrie
De belangrijkste trends in de PV-industrie Nederlands meest ervaren expert en PV goeroe spreekt. Welke industriële vooruitgang gaat de Nederlandse markt beïnvloeden? Wat wordt nu in het Lab ontwikkeld dat we in de toekomst op de markt kunnen verwachten? Waar liggen de kansen... bekijk


Sponsors