NEW-ENERGY.TV de zender voor energie en klimaat

 

Zoeken

Actueel


Samsom: we gaan doelen Energieakkoord halen! (het interview)
Lombok: auto's en PV als batterijen voor de wijk
TU Delft Solar University of the World
New Energy TV goes international

- deel pagina -

24-05-2016

3 procent van stemrechten Shell achter resolutie groene energie

UTRECHT – Aandeelhouders die in totaal 2,5 miljard euro aan aandelen Shell in eigendom hebben. stemden voor een resolutie van Follow This om Shell te verplichten meer in groene energie te laten investeren. Bron: De Groene Courant. Video: New Energy TV.

Hoewel dit een enorm bedrag is, gaat het maar om 3 procent van de stemrechten. De resolutie werd dan ook verworpen.

“In mei 2015 stond Follow This voor het eerst op de Shell-aandeelhoudersvergadering, namens 400 aandeelhouders met 10.000 aandelen,” zegt Mark van Baal, oprichter van Follow This.

“Een jaar later hebben we 100 miljoen aandelen (met een waarde van ongeveer 2,5 miljard euro) achter onze missie: Shell wordt een duurzaam energiebedrijf, 10.000 keer zo veel dus. “Het belangrijkste is dat duurzame energie nu op de agenda van Shell staat en er niet meer af zal gaan tot Shell een duurzaam energiebedrijf is.”nieuw op New-Energy.tv

De praktijk van het Energieakkoord in de regio
De praktijk van het Energieakkoord in de regio Vrijdag 15 januari 2015 organiseerde de SER een werkconferentie o.l.v. Ed Nijpels over de uitvoering van het energieakkoord. SER-voorzitter Mariëtte Hamer is het niet eens met de negatieve beeldvorming rondom het energieakkoord.

... bekijk


Sponsors